Miljööpiirustus ja -maalaus lyhytkurssi

3.-7.6.2024 ma-pe klo 10:00-14:30, 25 t
Hinta: 148,00 €
Rovaniemen kotiseutumuseo, Pöykköläntie 4

Opettaja: Mari Mulari

Tervetuloa havaintopohjaiselle piirustus- ja maalauskurssille Rovaniemen kotiseutumuseolle Pöykkölään! Kulttuurihistoriallisesti merkittävässä miljöössä pääset vaikuttumaan pihapiiristä, joka henkii paikallista historiaa. Sijainti luonnonkauniissa Kemijoen rantamaastossa antaa mahdollisuuden aistia myös alkukesän luontoa.

Keskitymme kurssilla miljöön tunnelmaan ja sitä luovaan tilallisuuteen, valoon, väreihin, muotoihin ja materiaaleihin. Teemme havaintopohjaisesti yhteisiä kohdennettuja harjoitteita sekä annamme aikaa omille prosesseille, joissa syvennymme itselle merkityksellisiin kohteisiin alueella. Miljöössä työskentely virittää aisteja kokonaisvaltaisesti ja antaa syntyville teoksille oman erityisluonteensa. Voit oppia uutta havainnoistasi sekä siitä, millaista piirustus- ja maalauskieltä kohteessa työskennellessä syntyy.

Kurssi soveltuu niin konkareille kuin taiteellista taivaltaan aloittelevillekin. Tarvitset mukaasi kurssille omat valitsemasi piirustus- tai maalausvälineet sekä luonnosteluun soveltuvaa paperia ja itselle mieluisan piirtimen harjoitteita varten. Voit maalata myös öljyväreillä, mutta huomioithan peräkkäisten työskentelypäivien tekniikalle asettamat rajoitteet. Kaikissa tekniikoissa suosi kevyttä maastoon soveltuvaa varusteistoa. Kunnioitamme työskentely-ympäristöämme ja huolehdimme, ettei taidetyöstämme koidu alueelle haittaa. Kurssilla voimme työskennellä tarvittaessa myös päärakennuksessa sisätiloissa.

Ilmoittautuminen 22.5.2024 mennessä Rovala-Opiston toimistoon puh. 040 487 3010 tai tästä.

Lisätietoja saat opettajalta:

Mari Mulari
040 624 8017
mari.mulari(at)rovala.fi