Harrastuksesta ansiotyöksi

Hyvä harrastus voi muuttua ansiotyöksi. Rovaniemen kansalaisopistosta ammattiopistoon! Alla opiskelijamme Meri Peuhkurisen kokemus ja tarina oman osaamisen lisääntymisestä ja urapolun löytymisestä kansalaisopiston kurssin avulla.

”Syksyllä 2022 osallistuin Lapinvyö-kurssille. Ensimmäisten kurssikertojen aikana nahkatyöt veivät mennessään ja pian alkoi olla nahkatyökaluja ja tarvikkeita monenlaista. Keväällä 2023 osallistuin toiselle kurssille, jolloin tein hieman haastavamman lapinvyön. Kevään aikana nahkatyöt laajenivat porovarusteiden ja koirien pantojen tekoon. Samalla hautui ajatus tehdä nahkatöitä työkseen.

Ajatuksesta tuli totta, kun pääsin opiskelemaan Keski-Pohjanmaan ammattiopistoon valjaspajakouluun. Se on osa hevostalouden perustutkintoa. Syksyn aikana on laajennettu koulussa osaamista, taito on karttunut ja myös hevosvarusteiden teko sekä korjaaminen on tullut uutena taitona. En ole päivääkään katunut, että lähdin laajentamaan osaamistani ja tästä varmasti jatketaan vielä lisäopiskelujen merkeissä. Se, millaisen pohjan olen saanut Rovaniemen kansalaisopiston Lapinvyö-kurssilta, siitä iso kiitos kuuluu mahtavalle nahkatyön ohjaajalle Tommille. Joskus vaan kannattaa lähteä kokeilemaan, mihin se mielenkiinto kantaa!”

Löydätkö sinäkin mielenkiintosi kevään kursseistamme? Tutustu kursseihimme osoitteessa: www.opistopalvelut.fi/rovala