blue background

Yleinen kielitutkinto

YKI-taitotasot

Rovaniemen kansalaisopistolla on perus- ja keskitason Yleisten kielitutkintojen järjestämisoikeus (suomi, englanti, italia, venäjä). 

Yleiset kielitutkinnot on valtakunnallinen, aikuisille suunnattu kielitutkinto, johon voi osallistua kuka tahansa ja osoittaa (missä tahansa hankitun) kielitaitonsa. Testit järjestetään Opetushallituksen ennalta määrääminä päivinä. Testin perusteella arvioidaan kielen osaamista käytännön tilanteissa.

Testissä on neljä osakoetta: tekstin ymmärtäminen, kirjoittaminen, puheen ymmärtäminen ja puhuminen. Valittavana on seitsemän kieltä kolmella tasolla (perustaso, keskitaso ja ylin taso). Testistä saa todistuksen, jota voi käyttää työnhakuun, työtehtävien edellyttämään kielitaidon osoittamiseen tai opiskeluun.

Testit mittaavat kielen osaamista aikuisen elämän käytännön tilanteissa. Testeissä mitataan puheen tuottamista ja ymmärtämistä, tekstin ymmärtämistä, kirjoittamista ja rakenteita sekä sanastoa. Valittavana on seitsemän kieltä kolmella tasolla (perustaso, keskitaso ja ylin taso). Testistä saa todistuksen, jota voi käyttää työnhakuun, työtehtävien edellyttämään kielitaidon osoittamiseen tai opiskeluun.

Ilmoittautuminen Yleiseen kielitutkintoon

Kun haluat ilmoittautua Yleisten kielitutkintojen testiin, tarkista ensin testipäivä ja ilmoittautumisaika täällä.

Ilmoittautuminen testiin tapahtuu internetissä, Opintopolku-palvelussa osoitteessa https://yki.opintopolku.fi. Ilmoittautumista varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai sähköpostiosoitteen. Ilmoittautumisen jälkeen sinulla on 8 päivää aikaa maksaa testimaksu. Jollei ilmoittautumismaksua makseta, ilmoittautuminen peruuntuu. Jos testi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. 

Ennen ilmoittautumista voit katsoa ohjevideon.

Lisätietoja: 
Rovaniemen kansalaisopisto puh. 040 487 3010 (kansalaisopisto@rovala.fi)
Anzhelika Huhtala puh. 040 704 1966 (etunimi.sukunimi@rovala.fi)