blue background

Oikeustieteen linja

Oikeustieteen linjalla Rovala-Opistossa voit suorittaa Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tutkintovaatimusten mukaisia opintoja yhteensä 7 kurssin, eli 45 opintopisteen verran. Linjalla tapahtuva opetus toteutetaan päiväopetuksena paikan päällä Rovala-Opiston tiloissa Rovaniemellä maanantaista perjantaihin, elokuusta toukokuuhun.

Opetus koostuu Lapin avoimen yliopiston kurssien kurssivaatimusten mukaisista opinnoista, minkä lisäksi linjalla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia opinnoissa menestymisen kannalta välttämättömiä taitoja, kuten luku- ja vastaustekniikkaa sekä oikeustapausvastaamista. Opiskelijat pääsevät tekemään monipuolisesti mm. erilaisia harjoituksia ja aineistotehtäviä. Linjalla perehdytään perusteellisesti kurssien tenttivaatimusten mukaiseen kirjallisuuteen, sovellettaviin lakeihin, lainvalmisteluaineistoihin ja oikeuskäytäntöön. Vuoden aikana opiskelijat saavat erinomaiset valmiudet paitsi tulevan kevään valintakokeita varten, myös oikeustieteiden opiskeluun ylipäänsä. Linjalla saaduista opeista on varmasti hyötyä niin tulevaisuuden opinnoissa kuin myöhemmin työelämässäkin.

Rovala-Opiston Oikeustieteiden linjalla harjoitellaan kevään pääsykokeita varten, ja oikeudellista osaamista kartutetaan tulevaisuuden opiskelupaikkaa ajatellen. Linjalla suoritetuilla avoimen yliopiston opinnoilla on mahdollisuus hakeutua myös avoimen väylän kautta suoraan Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekuntaan tutkinto-opiskelijaksi (lisätietoja lapin yliopiston nettisivuilta). Oikeustieteiden linjalla tapahtuva opetus oikeuttaa Kelan myöntämään opintoetuuteen.

Linjaopintojen lisäksi Rovala-Opistossa on mahdollisuus suorittaa itsenäisesti Lapin avoimen yliopiston kursseja osallistumalla vain ennalta ilmoitetuille, kurssivaatimusten mukaisille luennoille sekä suorittamalla tentin. Tarjolla on 7 avoimen yliopiston kurssia, joiden laajuus on yhteensä 45 opintopistettä. Kurssien luennot ja tentit pidetään pääsääntöisesti Rovala-Opiston tiloissa. Avoimen yliopiston kurssit ovat loistava mahdollisuus hankkia täydennyskoulutusta oman alan lainsäädännöstä, ja samalla ne mahdollistavat hakeutumisen tutkinto-opiskelijaksi väylähakua hyödyntäen. Katso lisätiedot alla.

Opinnot linjalla

• Juridiikan perusteet 5 op, luennot 10h
• Varallisuusoikeus 8 op, luennot ja harjoitukset 27h
• Valtiosääntöoikeus 4 op, luennot 12h
• Vakuus- ja insolvenssioikeus 10 op, luennot ja harjoitukset 24h
• Hallinto-oikeus ja oikeusinformatiikka 10 op, luennot ja harjoitukset 32h
• Ympäristöoikeus 4 op, luennot ja harjoitukset 12h
• Työoikeus 4 op, luennot 15h

Linjaopiskelu

Opetus tapahtuu arkipäivisin ja toteutetaan lähiopetuksena, jotta jokainen opiskelija saisi mahdollisimman tehokasta ja henkilökohtaista ohjausta luku- ja vastaustekniikan kehittämiseen. Päiväopetuksessa opetetaan myös tentissä vaadittavaa teoriaa, tehdään monipuolisia harjoituksia ja sovelletaan juridiikassa hyödyllisiä oppimismenetelmiä. Suoritetut ja hyväksytyt avoimen yliopiston opinnot (luennot ja tentit) voidaan myöhemmin liittää osaksi yliopisto-opintoja eikä niitä tarvitse suorittaa uudelleen.

Toukokuun ajan linjalla opiskellaan tehokurssina valintakoeaineistona oleva materiaali harjoituksineen.

Koulutuksen kesto 19.8.2024 – 19.5.2025 (32 ov)

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena ylioppilastutkinto tai vähintään opistoasteen tutkinto tai vastaavat ammattikorkeakouluopinnot.
Linjalle voi hakea jatkuvan haun kautta. Kysy lisätietoja linjan opettajalta. Sähköinen haku.

Kustannukset lv 2023-2024

99 €/vko sisältää opetuksen ja lounaan.
Vuoden sisältö on yhteensä 32 opintoviikkoa.

Linjan opintomaksun lisäksi oikeustieteen tiedekunnan luento-opetuksista, tenteistä tarkistuksineen sekä opintorekisterikirjauksista veloitetaan aineopintojaksoittain opintomaksut:
Juridiikan perusteet 99 €, valtiosääntöoikeus 100 €, varallisuusoikeus 190 €, ympäristöoikeus 80 €, työoikeus 120 € ja hallinto-oikeus 220 € ja esinevakuus- ja insolvenssioikeus 190 €. Hinnat sisältävät yliopistoluennot, tentin ja 1-2 uusintatenttiä saman lukuvuoden aikana kurssista riippuen.

Pelkkä tentti 58 €, joka sisältää 1-2 uusintatenttiä saman lukuvuoden aikana kurssista riippuen. Huomioithan ilmoittautuessasi, että mikäli ilmoittaudut pelkkään tenttiin, sinulla ei ole osallistumisoikeutta yliopistoluennoille. Jos kuitenkin osallistut yhdellekään luennolle, sinulta veloitetaan koko kurssin hinta.

Opintoihin voi hakea opintotukea.

Lukuvuoden 2024-2025 avoimen yliopiston jaksokohtaiset opintomaksut ilmoitetaan kesällä 2024.

Avoimen yliopiston aikataulut tästä.

Ilmoittaudu avoimen yliopiston opintoihin yllä olevasta sähköinen haku linkistä.

Oikeustieteen valmennuskurssi, 4 ov vko 17-20 lukuvuosi 2023-2024

Lähiopetusta arkipäivisin ma-pe klo 10-15

105,00 €/ viikko, sis. opetuksen ja lounaan

Oikeustieteellisen valintakoemateriaalin syvällistä opiskelua motivoituneessa ryhmässä erilaisia oppimistekniikoita hyödyntäen!

Valmennuskurssilla opiskeltavat aiheet varmistuvat, kun valintakoemateriaali vuodelle 2024 julkaistaan. Kurssin aikana opiskellaan koko valintakoemateriaali, lisäksi harjoitellaan erilaisia vastaustekniikoita pääsykoetta varten. Valmennuskurssi vaatii runsaasti itsenäistä opiskelua. Opiskelupäivien aikana saat kuitenkin vahvan ryhmän ja opettajan tuen.

Valintakoemateriaalit julkaistaan vkolla 17. Tästä syystä muutokset kurssin aikatauluun ovat mahdollisia.

Valmennuskurssi järjestetään Rovala-Opiston Oikeustieteen linjalla.

Aloita juristin opintosi nyt!

Sähköinen haku.

Lisätiedot

Aino Marttinen, Oikeustieteen linjan vastaava opettaja
040 719 2267
aino.marttinen(at)rovala.fi


040 487 3010 toimisto
rovala-opisto(at)rovala.fi