Kansanopistot, markkinointikuva

Kansanopisto on Suomen laaja-alaisin oppilaitosmuoto. Rovala-Opistossa laaja-alaisuus, moninaisuus on iloista yhteisöllistä opiskelua. Opiston sydän on Rose-ravintola, joka ruokkii meidän kehoa ja mieltä, ja jossa voimme istua hetken iloisesti yhdessä. Opistovuosi-opintojen aikana voit selkiyttää omia tulevaisuuden suunnitelmiasi, kartuttaa tietoja ja taitoja, saada monipuolisia eväitä elämään. Opintojen aikana voit kehittää vuorovaikutustaitojasi, oppimisvalmiuksiasi sekä itsetuntemustasi. Lukuvuoden kestäville vapaan sivistystyön opintolinjoille haetaan pääasiassa keväällä tai kesällä. Opiskelijat otetaan linjalle joko ilmoittautumisjärjestyksessä tai pääsykokeen perusteella. Hakeminen tapahtuu opiston hakulomakkeella. Katso sinua kiinnostavan koulutuksen tarkempi hakumenettely koulutuksen tiedoista. Lukuvuoden aikana kannattaa kysellä vapaita paikkoja linjan vastaavalta opettajalta tai toimistosta, joka auttaa muissakin opintoasioissasi. Rakennamme opintopolkuasi iloisesti yhdessä.

Kansanopistossa voit opiskella itsellesi myös ammatin. Rovala-Opistossa voit valmistua lastenohjaajaksi, kommunikaation- ja viittomakielen ohjaajaksi tai koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajaksi. Rovala-Opistossa opiskellessasi pystyt osallistumaan erilaisiin projekteihin ja tekemään yhteistyötä niin työelämän kuin opistomme eri linjojen kanssa. Tänäkin lukuvuonna (2021-2022) olemme tehneet päiväkoti Teerikallion lasten kanssa animaatioita ja musalinjan kanssa olemme toteuttaneet lastenkonsertin verkkoon. Kaikki tämä koronasta huolimatta, iloisesti yhdessä.

Rovala-Opistolla on vankka kokemus maahanmuuttajakoulutusten järjestämisestä. Kotoutumiskoulutuksessa opiskellaan monipuolisesti suomen kieltä sekä suomalaisessa yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittavia taitoja. Ohjausote on vahvasti työelämään ja jatko-opintoihin suuntaava. Henkilöille, jotka tarvitsevat luku- ja kirjoitustaidon opetusta, on tarjolla lukutaitokoulutusta. Eläväinen opisto tarjoaa loistavia mahdollisuuksia hedelmälliseen yhteistyöhön ja kotoutumisen kannalta tärkeään yhteiseen tekemiseen opiston eri opiskelijaryhmien ja koko henkilökunnan kanssa. Iloistesti yhdessä, tietenkin!

Onko perusopetus jäänyt kesken? Rovala-Opistossa on mahdollisuus suorittaa aikuisten perusopetuksen oppimäärä tai sen osia. Aikuisten perusopetuksessa on alkuvaihe ja päättövaihe. Alkuvaiheeseen kuuluu myös lukutaitovaihe. Päättövaiheessa voi myös korottaa perusopetuksen arvosanoja. Haku aikuisten perusopetukseen on kahdesti vuodessa, kesä- heinäkuussa ja marras-joulukuussa. Kysy lisää, jos kiinnostuit, niin katsotaan opintopolkuasi iloisesti yhdessä.