Kaamosseminaari 16.-17.11.2023 Rovaniemi

Viime viikon torstaina ja perjantaina järjestimme Kaamosseminaarin Lapland Hotels Sky Ounasvaaralla yhteistyössä Lapin opistopiirin kanssa. Molempia päiviä juonsi laulunopettajamme Niina Koukkula.

Ilmoittautumisen ja tulokahvien jälkeen seminaari alkoi Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainion, Rovaniemen kansalaisopiston ja Rovala-Opiston rehtorin Paula Frantti-Niemelän sekä Rovalan Setlementti ryn toiminnanjohtajan Eero Pentin ja Lapin opistopiirin varapuheenjohtajan Heidi Laukkasen tervehdyksillä.

Ensimmäisen päivän luennot olivat VTM Reima Launosen luento aiheesta Kohti inhimillistä työelämää ja Sosiaali- ja terveysalan kouluttaja Unto Matinlompolon Perustyökalut työyhteisön työskentelyssä. Luentojen jälkeen tanssija ja kansalaisopiston tanssinopettaja Geordanis Figuerola Medina veti Virkistävän tanssituokion.

Muutaman tunnin tauon jälkeen verkostoituminen jatkui päivällisen merkeissä Sky Kitchen & View näköalaravintolassa. Illan viihteestä vastasi Stand up-koomikko Tiina Väkeväinen ja opistomme upea ACRO-orkesteri.

Toinen seminaaripäivä alkoi kansalaisopiston tanssin- ja liikunnanopettajan Anu Hämeenniemen vetämällä Virkeästi aamuun tuokiolla. Sen jälkeen Kansalaisopistojen liiton toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen kertoi KoL:n näkökulmia. Perjantain luento oli aiheesta Kuinka selvitä kaamoksesta, kiireestä ja kireästä tunnelmasta työpaikalla, jonka piti yleislääketieteen erikoislääkäri ja työterveyslääkäri Teemu Taulavuori.

Työnohjaaja- ja prosessikonsultti Riitta Honkanen alusti työpaja työskentelyn ja tehtävien purun päivien luennoista.

Seminaari päättyi rehtorin kiitoksiin. Ensi vuonna Kaamosseminaari järjestetään Raahessa Raahe-opisto.

Suuret kiitokset Kansalaisopistojen liitto KoL toiminnanjohtajalle Jaana Nuottaselle, että pääsit osallistumaan Kaamosseminaariin, Lapin opistopiirille ja Meri-Pohjolan opistopiirille yhteistyöstä sekä kaikille seminaariin osallistuneille ja sitä järjestäneille.