TRE-stressinpurkumenetelmän koulutusviikonloppu jännittäjille ja stressaajille

4.-5.10.2024 la-su klo 10:00-14:30, 10 t
Hinta: 185,00 €
Rovala-Opisto, Rovaniemi, Rovala 5, Jokkakulma

Opettaja hyvinvointivalmentaja Virpi Lintula

  • Sertifioitu TRE®-stressinpurkumenetelmän-ohjaaja
  • Kehotietoisuus-ohjaaja
  • Life Coach ratkaisukeskeinen valmentaja
  • Kvanttikonstellaatio®-ohjaaja
  • Vyöhyketerapeutti, Energiahoitaja

MITÄ?

Viikonloppuna pääset oppimaan ja sisäistämään rauhassa tämän upean, luonnollisen  itsehoitomenetelmän. Tulet tietoisemmaksi omasta kehosta erilaisten kehotietoisuus- ja rentoutusharjoitusten avulla. TRE-stressinpurkumenetelmä on upea kehollinen menetelmä kokonaisvaltaisen itsetuntemuksen ja rentoutumisen tueksi.

KENELLE?

Liikkeelle lähdetään ihan perusteista. Koulutus on tarkoitettu omatoimisen kehonhuollon ja rentoutumisen välineeksi perusterveelle, omasta hyvinvoinnista, kehosta ja palautumisesta kiinnostuneille.

Tämä koulutus ei oikeuta ohjaamaan ja opettamaan TRE-menetelmää muille.

MIKSI?

Meillä kaikilla on kehossa luonnollinen tapa palautua stressaavista tilanteista. Tärinä on kehon tapa purkaa jännitystä ja stressiä. Mielemme usein vain estää sen tapahtuvan, koska emme ole siihen oppineet. Nyt voimme aktivoida tämän tavan uudelleen. TRE- menetelmä perustuu ihmisen omaan biologiseen ja neurologiseen kykyyn palautua traumaattisista ja stressaavista tilanteista tärinän avulla. TRE tulee sanoista Tension, Stress & Trauma Release Exercise. Suomessa puhutaan yleisesti stressinpurkuliikkeistä.

MITEN?

Koulutuksessa käydään läpi taustateorioita mutta pääpaino on tärinän, kehotietoisuus- ja rentoutusharjoitusten tekemisessä.

Opetellaan yhdessä lämmittelyliikkeet, joilla kuormitetaan ja aktivoidaan kehoa. Lämmittelyn jälkeen aloitetaan tärinän harjoitteleminen. Jokaista opastetaan ja neuvotaan henkilökohtaisesti. Kokemuksia jaetaan ryhmässä ja etsitään omalle keholle sopivia aktivointitapoja. Lopuksi käydään läpi ohjeita, miten voi jatkaa harjoittelua turvallisesti kotona.

Viikonlopun aikana tulet tietoisemmaksi kehosta ja sen tämänhetkisestä tilasta. Opit tunnistamaan jännityksiä ja eri vireystiloja itsessäsi.

Opit käynnistämään ja aktivoimaan tärinää ja säätelemään sitä itselle sopivaksi. Ymmärrät TRE-menetelmän syntymekanismin ja sen tausta teorioita.

Opit ymmärtämään omien tunteiden, ajatusten ja käyttäytymisen vaikutusta olotilaasi.

Varustuksena mukavat rennot ja joustavat vaatteet, kerrospukeutuminen on hyvä. Jumppamatto, tyyny, viltti, juomapullo, muistiinpanovälineet ja eväät.

HUOM! TRE sopii perusterveille. TRE:tä ei suositella, jos on

–    vakava sairaus tai elimistö on toipumassa sairaudesta/leikkauksesta tai sairastaa epilepsiaa tai

–    itsesäätelykyky on rajoittunut, kuten vakavissa mielenterveyden sairauksissa esim. skitsofrenian ja psykoosit tai

–    vakavan traumataustan, voimakkaan ahdistuneisuuden ja vaikean masennuksen oireissa

TRE:tä ei suositella aloitettavan raskauden aikana sekä vammoista ja sairauksista toipumisen aikana. Epäselvissä tapauksissa kannattaa varmistaa TRE-harjoittelun sopivuus hoitavalta lääkäriltäsi.

Ilmoittautuminen 27.09.2024 mennessä puhelimella opiston toimistoon (Rovala 5) p. 040 487 3010 tai täällä.

Huom! Hyvinvointikursseja ei voi maksaa ePassilla.

Lisätiedot

040 487 3010 toimisto
rovala-opisto(at)rovala.fi